Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
91. ravioli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petita peça quadrada de pasta de farina farcida de carn o de verdura. [...]
92. bigalot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de fusta de formes diferents que serveix per a capolar carn, tallar llenya, etc. Eina emprada pels sabaters consistent en un bloc de fusta quadrangular acassolat d'un costat, que serveix per a picar-hi la sola. Persona grossa i malgirbada. [...]
93. bistec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall de carn de bou o de vedella per a fer a la graella, a la planxa o bé fregit. bistec rus Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. bistec tàrtar Carn picada de bou o de [...]
94. girell -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que es tomba o gira fàcilment. Una pedra girella. Embotit de carn de xai. [...]
95. ino-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. ís inós, 'múscul', 'carn'. Ex.: inoesclerosi, inotropisme. [...]
96. llonganissa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de budell llarg i prim ple de carn de porc picada i adobada. [...]
97. xai
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de xai. Xai a la brasa. [fem. xaia] Persona dòcil com un anyell.  [...]
98. glutamat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sal de l'àcid glutàmic. glutamat monosòdic Additiu alimentari que intensifica el gust, de fórmula HOOCCH2CH2CH(NH2)COONa, emprat en derivats de la carn, sopes preparades i altres aliments en conserva. [...]
99. abastador 2 abastadora
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que té per ofici abastar un mercat, una botiga, etc. Els abastadors de carn. [...]
100. entrecot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn gruixut, especialment de bou, tallat entre dues costelles. Entrecot amb pebre verd. [...]
Pàgines  10 / 38 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>